+36-1-617-0615
·
iroda@drmb.hu
·
H - CS 09:00-17:00 ; P 09:00-14:00
Kapcsolat
dr. Fonyó Gyula

Dr. Fonyó Gyula LL.M

együttműködő ügyvéd

Közvetlen mobil +36 20 932 9144

Bemutatkozás

1983-ban igazgatásszervezői oklevelet szereztem az Államigazgatási Főiskolán, majd 1991-ben diplomáztam az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. 1993-ban letettem a jogtanácsosi szakvizsgát, majd 1999-ben bankjogi, 2017-ben pedig adatvédelmi és adatbiztonsági szakjogászi képzettséget szereztem.  

1987-től 2017-ig a Magyar Külkereskedelmi Banknál, későbbi nevén az MKB Banknál dolgoztam adminisztrációs, jogi és compliance területeken különböző beosztotti és vezetői munkakörökben. Munkám során átfogó ismereteket szereztem a banküzemről, a hitelintézetek tevékenységéhez kapcsolódó jogi ügyekről. Jogtanácsosként kiemelten foglalkoztam pénzügyi jogi, polgári jogi, társasági és értékpapírjogi, munkajogi, valamint adat- és titokvédelmi jogi kérdésekkel, továbbá belső igazgatási, hatósági és jogi megfelelőségi ügyekkel. Munkaköröm részét képezte a bank és annak egyes érdekeltségei jogi képviseletének ellátása, peres ügyek vitele. 

2018-tól a Budapesti Ügyvédi Kamaránál bejegyzett ügyvédként állok ügyfeleim rendelkezésére. Ebben az évben csatlakoztam a Mayer Ügyvédi Irodához együttműködő ügyvédként.

Jelenleg elsősorban adatvédelmi jogi szakterületen vállalok megbízásokat. 1992 óta folyamatosan foglalkozom adatvédelmi kérdésekkel. Korábbi munkahelyemen – egyéb feladataim mellett – adatvédelmi felelős is voltam, jelenleg pedig több ügyfelemnél adatvédelmi tisztviselői feladatokat látok el.

Emellett a felsorolt szakterületeken jogi tanácsadást végzek, továbbá munkajogi és kártérítési ügyekben, valamint közérdekű adatok kiadásával kapcsolatban látok el peres képviseletet.

Célom, hogy a hozzám fordulók jogi problémáit magas szakmai színvonalon, gyors és pontos ügyintézéssel oldjam meg. Tanácsadóként mindig korrekt és megalapozott tájékoztatás nyújtására törekszem, mert ez az alapja az ügyfél és az ügyvéd közötti bizalmi kapcsolatnak.

A Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesületénél felelősségbiztosítással rendelkezem.

Szakterületek

  • adatvédelmi jog
  • személyiségi jogok
  • munkajog
  • kártérítési ügyek
  • pénzügyi jog
  • compliance ügyek
  • peres képviselet

Nyelvtudás

  • angol